Tomato & Sweet Potato Soup

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si det, men suppe er faktisk blitt en av mine middagsfavoritter! Eller rettere sagt: denne suppen er blitt en favoritt. Den smaker selvfølgelig aller best på kjøligere årstider, når man helst vil krølle seg sammen til en ball inne i varmen. Suppen er dessuten en sikker vinner når det begynner å bli tomt i kjøleskapet — ingrediensene består stort sett av basisvarer jeg nesten alltid har tilgjengelig i skap og skuffer. 

// I’d never thought I’d say this, but soup has actually become one of my favorite foods. Or, more specifically, this soup has become a favorite. It’s an obvious dinner choice during the colder moths of the year, when all you wanna do is curl up and hide under a cozy blanket at home. Also, for me, the soup is a winner on those days when I haven’t gone grocery shopping in a while – the ingredients are mostly staple foods that I almost always have in my kitchen. 

Ingredienser // Ingredients for my favorite Tomato & Sweet Potato Soup

Ingredienser til fyldig tomat- og søtpotetsuppe


• 2 middels store søtpoteter • 2 gulrøtter (valgfritt, men jeg hadde noen som måtte brukes) • 2 sjalottløk • 2 fedd hvitløk • 1 liten bit ingefær • 1 boks hakkede tomater • Ca. 1 ss grønnsaksbuljong (eventuelt 1 terning) • Ca. 1 ss eplecidereddik • 1/2 pakke lett kokosmelk (ca. 125 ml) •

// • 2 medium sweet potatoes • 2 carrots (optional; I had some I needed to use) • 2 shallots • 2 cloves of garlic • 1 small piece of ginger • 1 can of chopped tomatoes • 1 tbsp vegetable stock powder (or 1 cube) • 1 tbsp apple cider vinegar • 125 ml light coconut milk •

Fremgangsmåte // How to make Tomato & Sweet Potato Soup

1. Skrell søtpotetene (og eventuelt gulrøttene) og skjær dem i små terninger. Ha i en kjele med vann og kok i ca. 20 minutter til de er myke. (PS: Ikke hell av alt kokevannet, dette bruker du til å justere konsistensen på suppen.)

2. Skrell sjalottløk, hvitløk og ingefær, og hakk i små biter. Stek i litt olje i en kjele eller en panne med høye kanter til løken er myk. Ha deretter i hakkede tomater, grønnsaksbuljong og eplecidereddik. La tomatsausen putre i kjelen/pannen til søtpotetene er klare.

3. Nå gjenstår det bare å blande tomatsausen og søtpotetene sammen med kokosmelk. Bruk også litt av kokevannet fra søtpotetene. (Personlig liker jeg at suppen er ordentlig tykk, men dette tilpasser du naturligvis til dine egne preferanser.) Jeg blender alle ingrediensene i en Vitamix, men om du ikke har en blender som tåler kokende ingredienser, kan du for eksempel bruke en stavmikser. (Men pass på så du ikke ender opp med suppe utover hele kjøkkenet, hehe!) 

4. Topp gjerne med kokosyoghurt og ristede gresskarkjerner, og server sammen med hjemmelaget, grov focaccia. (Oppskriften gir nok til ca. to porsjoner.)

// 1. Peel the sweet potatoes (and carrots) and cut into small cubes. Transfer to a pot and cook for about 20 minutes, or until tender. (PS: Save the cooking water – you’ll use it to adjust the soup’s consistency in step 3.)

2. Pell and chop shallots, garlic and ginger. Cook in a pot in some oil until tender.  Add chopped tomatoes, vegetable stock powder and apple cider vinegar. Let the tomato sauce simmer until the sweet potatoes are done.

3. Blend the sweet potatoes, tomato sauce and coconut milk using a high speed blender or a stick blender. Use some of the cooking water from the sweet potatoes to adjust the consistency of the soup according to your preferences. Personally, I like this soup thick and creamy.

4. Top your soup with coconut yoghurt and roasted pumpkin seeds, and serve with homemade focaccia. (The recipe makes 2 portions.)

Tomat- og søtpotetsuppe toppet med ristede gresskarkjerner


Har du en suppefavoritt? Del med oss andre i kommentarfeltet under!

// What is your favorite soup? Please share in the comments below!