Healthy and Yummy Taco Bowl

Flere som gjerne kunne spist taco hver dag? Denne varianten er både supergod og proppfull av grønnsaker, og passer perfekt som hverdagstaco!
(Men jeg spiser den gjerne på tacofredag også, jeg, altså.)

// I could easily have eaten taco every day. This taco bowl is loaded with healthy veggies, making it the perfect dinner choice for any day of the week! 
(Although I wouldn’t mind eating it as comfort food either.)

Ingredienser // Ingredients for a healthy and yummy taco bowl

Vegansk taco bowl ingredienser


Til tacoblanding:
• Ca. 250 g sjampinjong • 1 gul løk • 1 boks kidneybønner (eller andre bønnetyper) • 1 boks hakkede tomater • Tacokrydder •

Til dressing: • 1 boks Oatly iMat Fraiche • 1 fedd hvitløk • Grønnsaksbuljong • Soyasaus •

Tilbehør: • 1 brokkoli • 2 store søtpoteter • 1/2 stor avokado • 1 boks mais • Tacosaus •


// For the taco “meat”:
• 250 g champignon • 1 yellow onion • 230 g kidney beans (or other kinds of beans) • 200 g chopped canned tomatoes • Taco spice mix •

For the dressing: • 1 box Oatly iMat Fraiche / Creamy Oat Fraiche • 1 clove of garlic • Vegetable stock powder • Soy sauce •

Other: • 1 broccoli • 2 large sweet potatoes • 1/2 large avocado • Corn • Taco salsa •

Fremgangsmåte // How to make the taco bowl

1. Skrell søtpotetene, og skjær i terninger (ca. 1-2 cm). Kutt opp brokkolien i buketter og biter (husk å bruke hele stilken!). Ha søtpotetene og brokkolien i hver sin gryte og kok til de er møre. (Søtpotetene bør stå i ca. 20 minutter, mens det for brokkolien avhenger av smak og behag. Selv foretrekker jeg grønnsaker godt kokt, og koker derfor brokkolien i ca. 15 minutter).

2. Mens grønnsakene koker lager du selve tacoblandingen. Skjær løk og sopp i små biter, og stek i litt olje (eller vann) til løken er myk og vannet fra soppen har kokt bort. Hakk bønnene i mindre biter og ha over i gryta sammen med tacokrydder og hakkede tomater. (Tips: Bruk gjerne andre typer bønner – sorte bønner er for eksempel kjempegodt til dette.) La blandingen putre på lav til medium varme mens du gjør ferdig resten.

3. Lag hvitløksdressingen.

4. Hell vannet av søtpotetene og brokkolien. Mos søtpotetene med en potetstamper, gaffel eller stavmikser. Jeg synes ikke det er behov for noe salt i søtpotetmosen ettersom tacoblandingen er så krydret, men dette velger du selv. 

5. Hell vannet av maisen, åpne tacosausen og skjær avokadoen i skiver. 

6. Ferdig! Finn frem en stor skål eller dyp tallerken og forsyn deg med litt eller mye av alt! (Oppskriften gir nok til 3-4 porsjoner.)

// 1. Peel potatoes and cut in small pieces (1-2 cm). Cut the broccoli crown into florets and the stem into smaller pieces. Boil the sweet potatoes and the broccoli in two separate saucepans. The sweet potatoes are ready when they are soft enough to mash (should take about 20 minutes). 

2. Chop the onion and champignon into small pieces and fry in a pan until the onion is soft and the water from the champignon has evaporated. Chop the beans into smaller pieces and add to the frying pan. Add taco spice mix and chopped tomatoes and stir. Let it simmer while preparing the rest.

3. Make the garlic dressing.

4. Drain the water from the sweet potatoes and the broccoli. Make a mash of the sweet potatoes. Personally, I do not add salt or other spices to the mash.

5. Open the corn can and the taco salsa, and cut the avocado into slices.

6. You are done! Fill your bowl with a little or a lot of everything. (The recipe gives 3-4 portions.)

Vegansk "taco bowl" passer fint til middag midt i uka


Håper det smaker! 

// Enjoy!