My Favorite Garlic Dressing

Jeg tuller ikke når jeg sier at denne dressingen har hatt fast plass på middagsbordet i over et år. Den passer perfekt som tilbehør til for eksempel salat, taco og wraps, og smaker kjempegodt til fisk også (bare spør mamma).

// This garlic dressing has been a fixed part of my dinner for over a year. It goes really well with salads, tacos and wraps, and it tastes delicious with salmon (just ask my mom). 

Homemade vegan garlic dressing

 

Første gang jeg “oppdaget” denne dressingen var for et par år siden, da jeg testet Kristin Gjeldsviks himmelske veganske taco (anbefales!). Jeg skal naturligvis ikke ta æren for oppskriften (som i taco-oppskriften omtales som “rømme”), men jeg har byttet ut et par av ingrediensene med det jeg selv hadde for hånden da jeg lagde den førte gang. 

// I first “discovered” the recipe a couple of years ago when I made Kristin Gjeldsvik’s heavenly vegan taco (recipe in Norwegian, but highly recommended). I will not take full credit for the recipe (which in the taco recipe is referred to as “rømme”), but I have made a few adjustments according to what ingredients I had in my kitchen the first time I made it.

Ingredienser // Ingredients for homemade and plant based garlic dressing

Ingredients for vegan garlic dressing


• 1 beger Oatly iMat Fraice
• 1 fedd finhakket hvitløk
• Ca. 1 ss grønnsaksbuljong (jeg bruker denne fra Helios)
• Ca. 1 ss soyasaus

// • 1 box Oatly iMat Fraice / Creamy Oat Fraiche
• 1 garlic clove, finely chopped
• 1/2 – 1 tbsp vegetable stock powder
• 1/2 – 1 tbsp soy sauce

Fremgangsmåte // How to make garlic dressing

Bland finhakket hvitløk sammen med iMat Fraiche i en liten bolle, og smak til med grønnsaksbuljong og soyasaus (jeg bruker ca. en spiseskje av hver). Et voilà!

// Mix all ingredients in a bowl. Et voilà!

Server inntil taco, wraps og salat (prøv den for eksempel til en digg Buddha bowl), eller som dip til for eksempel poteter, bakte søtpoteter og focaccia.

// Try it with tacos, wraps or salad (for instance a Buddha bowl), or use it as a dip for your potatoes, sweet potatoes or focaccia.