Colorful Buddha Bowl

Noen gang opplevd å ha lyst på alt til middag, uten å finne ut av hva du faktisk skal spise? I slike tilfeller er Buddha bowl et supert alternativ – fyll den opp med alt som er godt!

// Ever wanted everything for dinner, without being able to decide what to actually eat? Let me suggest a colorful Buddha bowl loaded with all the good stuff! 

Buddha bowl:

“a bowl which is packed so full that it has a rounded “belly” appearance on the top much like the belly of a buddha”
– 
Urban Dictionary

Buddha Bowl


Hva har man i en Buddha bowl? // What to include in a Buddha bowl? 

Inspirasjon til denne retten fikk jeg etter et middagsbesøk hos min kjære venninne og kusine Lena, hvor det var både “planteetere” og “kjøttetere” til stede. Det er det som er er så fint med Buddha bowls – man kan lage litt av hvert, og deretter kan alle selv bestemme hva de har lyst til å putte oppi sin bolle! 

En Buddha bowl serveres gjerne kald, og ingrediensene er ofte vegetariske. Ingrediensene består av en kombinasjon av korn eller frø som ris eller quinoa, en plantebasert proteinkilde som kikerter, soyabønner eller tofu, rå og/eller kokte grønnsaker, og en digg dressing. En deilig miks av karbohydrater, proteiner, fiber, vitaminer og sunt fett med andre ord!

En annen ting som er fint med Buddha bowls er at man fint kan bruke middagsrester. Risen du fikk til overs fra middagen for et par dager siden gjør seg utmerket i en rett som denne. Finn frem hva enn kjøleskap, fryser og kjøkkenskap har å by på, og lag deg selv en sunn, digg og fargerik Buddha bowl!

// I got the inspiration for this colorful bowl after a dinner at my dearest friend and cousin Lena‘s house, where both “herbivores” and “omnivores” were present.  That’s one great thing about Buddha bowls – you make a bit of everything, and your guests can decide for themselves what to include in their own bowl! 

A typical Buddha bowl is served cold, and the ingredients are usually vegetarian.  It often consists of a combination of grains or seeds like rice or quinoa, some sort of plant based source of protein like chickpeas, soy beans or tofu, raw and/or cooked vegetables, topped off with a yummy dressing. In other words a delicious mix of carbs, protein, fiber, vitamins and healthy fats!

Another great thing about Buddha bowls is that you can easily incorporate leftovers. The rice you had left from dinner a couple of days ago will be perfect for this kind of dish. Gather whatever your kitchen has to offer, and make yourself a delicious, healthy and colorful Buddha bowl! 

Ingredients for Buddha bowl

 

I min bolle er alt plantebasert, og jeg har puttet oppi “alt” som er godt. Jeg hadde kun én regel da jeg skulle lage denne retten: Stapp så mange farger som mulig oppi bollen!

// In my bowl, everything is plant based. Apart from that, I simply had one rule when filling my bowl: Try to include as many colors as possible! 

Ingredienser // Ingredients for a colorful Buddha bowl

Colorful ingredients for Buddha Bowl


• Grønngål • Baby leaf mix • Agurk • Spisspaprika • Tomater • Mais • Avokado • Mango • Granateple • Rødløk • Edamamebønner • Pinjekjerner • Ovnsbakte søtpoteter • Quinoa • Oumph! med hvitløk og timian • Hjemmelaget hvitløksdressing

// • Kale • Baby leaf mix • Cucumber • Sweet bell peppers • Tomatoes • Corn • Avocado • Mango • Pomegranate • Red onion • Edamame beans • Pine nuts • Roasted sweet potatoes • Quinoa • Oumph! with garlic and thyme • Homemade garlic dressing

Fremgangsmåte // Preparations for a colorful Buddha bowl

1. Kutt søtpotetene i terninger på 2-3 cm, og legg dem over i en bolle. Ha over olje, salt og pepper, og bland godt. Fordel på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen på 225 grader i 25-30 minutter. Til to store poteter brukte jeg ca. 2 ss olivenolje, ca. 2 ts salt og et dryss pepper. 

2. Kok quinoa.

3. Lag en digg hvitløksdressing.

4. Kutt opp grønnsaker og frukt. (Slik kan du enkelt åpne et granateple uten for mye frustrasjon og søl.)

5. Varm Oumph!-en og edamamebønnene.

6. Ta-da! Fyll bollen med litt (eller mye) av alt.

// 1. Cut the sweet potatoes in square pieces of 2-3 cm and add to a bowl. Pour over some olive oil and season with salt and black pepper. Mix well. Transfer the potatoes to a baking tray covered with parchment paper, and roast for about 25-30 minutes at 225 degrees Celsius. For two large potatoes, I used about 2 tbsp olive oil, 2 tsp salt and a sprinkle of pepper. 

2. Cook quinoa.

3. Make a delicious garlic dressing.

4. Prepare the fruits and vegetables. (This is how you open a pomegranate without too much frustration.)

5. Heat the Oumph! and edamame beans.

6. Ta-da! Fill your bowl with a little bit (or a lot) of everything.

Buddha Bowl with loads of fresh vegetables and fruits


Vel bekomme!

// Bon appetit!