The Best Chocolate Oatmeal

 Jeg liker mat som går raskt å lage, og havregrøten om morgenen er intet unntak. Men den trenger ikke bli kjedelig likevel! Denne grøten smaker nemlig sjokolade, og den er toppet med både salt og søtt. Sunn, mettende og velsmakende!

// When it comes to food, I prefer it to take as little time as possible to prepare. My breakfast is no exception. But there is no reason to compromise on taste! My everyday oatmeal tastes like chocolate – healthy, filling and sooo yummy!

Ingredienser // Ingredients for my everyday chocolate oatmeal

• 1 dl lettkokte havregryn • 3 dl vann • Litt salt • 1 ss kakaopulver • 2-3 medjool dadler (eller annen søtning) •

// • 1 dl rolled oats • 3 dl water • A pinch of salt • 1 tbsp cacao powder • 2-3 medjool dates (or other sweetener) •

Fremgangsmåte // How to make chocolate oatmeal

1. Kok opp havregryn, vann og en klype salt i en kjele, og la småkoke under omrøring til ønsket grøt-konsistens. Rør inn kakaopulver og oppkuttede dadler. (Oftest har jeg dadlene som topping istedenfor i selve grøten, men dette velger du selv.)

2. Ha grøten over i en skål, og topp med søtt, salt og syrlig. Her har jeg brukt banan, jordbær, kiwi, oppkuttede dadler, mørk sjokolade og peanøttsmør. En annen digg toppingkombinasjon er frosne blåbær, dadler og peanøttsmør. N-a-m! 

// 1. Add oats, water and a pinch of salt to a small pot. Cook on medium heat until you have a creamy porridge. Remember to stir frequently. Add cocoa powder and dates chopped in medium pieces. (I often use the dates as topping for my oatmeal instead of having them in it – I’ll leave that decision to you.)

2. Transfer the oatmeal to a bowl, and top it with whatever you like. I have used banana, strawberries, kiwi, chopped dates, dark chocolate and peanut butter. Another delicious topping combination is frozen blueberries, chopped dates and peanut butter. Y-u-m! 

Sjokoladegrøt toppet med frukt og bær


God frokost!

// Enjoy your breakfast!