Summery Cherry Nice Cream

Smoothie bowls og nice creams står nesten daglig på min lunsjmeny. Det som skiller en nice cream fra en smoothie bowl, er at førstnevnte har frosne bananer som hovedingrediens, og får dermed en enda mer kremet konsistens. Nesten som iskrem, bare at den gjør enda bedre for både kroppen og toppen! 

// I make myself a smoothie bowl or a nice cream for lunch almost every single day. What makes a nice cream different from a smoothie bowl, is that when making the former, you use frozen bananas as the main ingredient, which makes it even more creamy than a smoothie bowl. Almost like ice cream, only healthier!

Kirsebær-"smoothie bowl" med frisk og fargerik topping

Ingredienser // Ingredients for a Sweet & Summery Cherry Nice Cream

• 4 frosne bananer • Ca. 100 g frosne kirsebær • 5 medjool dadler • 1/2 ts vaniljepulver • Litt vann •

// • 4 frozen bananas • 100 g frozen cherries • 5 medjool dates • 1/2 tsp vanilla powder • A little bit of water •

Frosne kirsebær finnes i velassorterte matbutikker, men du kan gjerne bruke ferske i kirsebærsesongen. Om du ikke får tak i kirsebær, kan du for eksempel heller lage en smoothie bowl med mango, eller denne med jordbær og kokos

// You will find frozen cherries in well-stocked grocery stores, but feel free to use fresh ones when the cherries are in season. If you cannot find cherries, try making a mango smoothie bowl or a strawberry & coconut smoothie bowl instead. 

Fremgangsmåte // How to make Sweet & Summery Cherry Nice Cream

Ha alle ingrediensene i en kraftig blender. La gjerne bananene ligge noen få minutter på kjøkkenbenken eller noen sekunder i mikroen først. Bruk så lite vann som blenderen din tillater, slik at du får en så tykk nice cream som mulig. Ha over i en bolle og topp med det du liker. Jeg har valgt å toppe min nice cream med kirsebær, granateple, jordbær og kakaonibs. 

// Put all ingredients in a high speed blender. Use as little water as possible in order to make the nice cream thick and creamy. Transfer the nice cream to a bowl, and top with whatever you like. I have topped mine with more cherries, pomegranate seeds, strawberries and cacao nibs.