Baked Feta Quinoa

Sannsynligheten er stor for at du i løpet av det siste året har hørt noen snakke om TikTok-pasta eller baked feta pasta. Sannsynligheten er også stor for at du allerede har laget dette selv. Men har du smakt baked feta quinoa? Om ikke, anbefaler jeg deg å gjøre det!

// There is a good chance you’ve heard somebody mention TikTok pasta or baked feta pasta over the past year. Perhaps you’ve even made the popular dish yourself. But have you tried to make baked feta quinoa? If not, I recommend you to do so!

Baked feta quinoa


Den populære pastaoppskriften ble opprinnelig postet av Jenni Häyrinen, damen bak den finske matbloggen Liemessä. Den originale oppskriften er helt fantastisk, men jeg har laget min egen lille vri på retten. Her kommer den!

// The popular pasta recipe was originally posted by Jenni Häyrinen, the woman behind the Finnish food blog Liemessä. Although the original recipe is amazing, I’ve made my own little twist. Here it is! 

Ingredienser // Ingredients for baked feta quinoa

Ingredients for baked feta quinoa: tomatoes, basil, olive oil, plant based feta cheese, garlic, salt, black pepper, oregano


• 200 g fetaost (denne fra Violife er plantebasert)
• 400 g små tomater (2 pakker juanitatomater)
• 4 fedd hvitløk
• Olivenolje
• En håndfull fersk basilikum
• Tørket oregano
• Salt
• Pepper
• 2 dl quinoa (ikke avbildet)

// • 200 g feta cheese (this one from Violife is plant based)
• 400 g tomatoes (I prefer Juanita)
• 4 cloves of garlic
• Olive oil
• A bunch of fresh basil
• Oregano
• Salt
• Black pepper
• 2 dl quinoa (not pictured)

Tips: Du kan bytte ut alle eller deler av de ferske tomatene med tilsvarende mengde hakkede hermetiske tomater. 

// Tip: You may use canned chopped tomatoes to replace some or all of the fresh ones.

Baked feta quinoa


Fremgangsmåte // How to make baked feta quinoa

1. Ha litt olje i bunnen av en ildfast form. Plasser fetaosten i midten av formen, og legg tomater, hvitløksfedd og litt fersk basilikum rundt omkring. Ha litt mer olje over alle ingrediensene. Rull tomatene og hvitløksfeddene rundt i oljen. Krydre med salt, pepper og tørket oregano. Stek på 225 grader i ca. 25 minutter, eller til du ser at osten er smeltet og tomatene er myke.

2. Kok quinoa mens tomater og fetaost godgjør seg i ovnen. Dette tar ca. 15 minutter.

3. Ta formen ut av ovnen, mos hvitløksfedd og tomater med en gaffel, og rør alt godt sammen. Ha gjerne i mer fersk basilikum. Ha over den ferdigkokte quinoaen og bland godt. Smak eventuelt til med mer krydder.

4. Forsyn deg! Topp for eksempel med ferske tomater og blader av fersk basilikum og oregano. Hjemmelaget, grov focaccia passer dessuten ypperlig ved siden av. 

(Oppskriften gir nok til 2-3 porsjoner.)

// 1. Pour some olive oil in a baking dish. Place the feta cheese in the middle of it, and put the tomatoes, garlig and some basil leaves around it. Pour some more oil over all the ingredients and roll the tomatoes and garlic in it. Season with salt, black pepper and oregano. Bake in the oven at 225 degrees Celsius for about 25 minutes, or until the cheese is melted and the tomatoes are baked.

2. Prepare quinoa while the cheese and tomatoes are in the oven. This will take about 15 minutes.

3. When done, remove the baking dish from the oven. Crush the garlic and tomatoes with a fork, and mix well with the melted cheese. Add more fresh basil leaves. Add the boiled quinoa and stir well. Finally add more seasoning if needed.

4. Help yourself! Top off with fresh Juanita tomatoes and leaves of fresh basil and oregano. Enjoy with homemade focaccia on the side. 

(The recipe gives 2-3 portions.) 

Baked feta quinoa dish


Bon appétit!